Az akkumulátor kénsavas elektrolitja és ólomtartalmú lemezei súlyosan mérgező, környezetpusztító anyagok, de még az üres műanyagház is ártalmas hulladék. Elépzelhető, micsoda károsodást okozna, ha a Magyarországon évente kiselejtezett több tízezer régi akkumulátort egyszerűen eldobnák, vagy közönséges hulladéklerakóba vinnék. Ezért nagyon szigorú rendelkezések szabályozzák a hulladék-akkumulátorok kezelését és újrafeldolgozását – amellyel ráadásul értékes nyersanyagokat takarítunk meg, hozzájárulva a fenntarthatósághoz.

Mint a környezetkímélő akkumulátorkezelésre kötelezett nagy- és kiskereskedő, a Pet-Roll Parts Kft. hivatalos minősítést szerzett a régi akkumulátorok begyűjtésére, elszállítására, tárolására.

konteners.jpgA Johnson Controls Power Solutions EMEA együttműködő gazdasági partnereként, a régi akkumulátorok kezelésére az "ecosteps" rendszert alkalmazzuk, amely megítélésünk szerint a lehető legjobban valósítja meg a gyakorlatban az akkuk gyártásának, kereskedelmének, üzemeltetésének, környezetkímélő kiselejtezésének, majd újrahasznosításának teljes körfolyamatát. 

A régi akkumulátorok környezetkímélő, szakszerű begyűjtéséhez és ideiglenes tárolásához hatóságilag jóváhagyott konténereket – úgynevezett Palox – helyezünk ki kereskedőinkhez, saját költségünkön. A megtelt konténereket, megbeszélt időpontokban, rendszeresen elszállítjuk.

Szolgáltatásaink:

 

  • Az előírásoknak megfelelő, ütés- és saválló, nem kifolyó, műanyag konténerek (Palox) térítésmentes rendelkezésre bocsátása
  • Telepített akkumulátortelepek (szükség-tápegységek, egyenirányítók) leszerelése
  • Régi, selejtes akkumulátorok beszállítása telephelyünkre, időszakos tárolása