PowerFrame® – a megbízható akkumulátor titka

Az autósok általában nem törődnek az akkumulátorral, rendszerint nem is tudják, milyen van a autójukban. Csupán annyi érdekli őket, hogy működjön. Azonnal, „pöccre” indítsa be a motort, télen-nyáron, ha elfordítják a kulcsot.

Ezen nem kell, sőt nem is szabad megütközni. A korszerű, gondozást nem kívánó akkumulátorok levettek egy gondot a vállunkról, az akkuról szinte elfeledkezhetünk.

Persze azért nem minden akkumulátor egyforma. A több akkumárkát (Varta, Bosch, Optima, Energizer, Perion stb.) egyesítő Johnson Controls kifejlesztett egy olyan, egyedülálló technológiát, amely rendkívül strapabíróvá, megbízhatóvá teszi az akkumulátort. Neve PowerFrame®, lényege egy szabadalmazott rácsszerkezet, amely számos előnyt kínál.

PowerFrame® akkumulátorok

Az akkumulátor külsején látható PowerFrame címke belső értékeket jelent: az akkumulátor szerkezete jobban ellenáll az ártalmas külső hatásoknak.

Az akku legfontosabb alkotóeleme a pozitív lemez. Ez adja az indító energiát, mondhatjuk, hogy az egész akkumulátor gerince. És általában éppen ez szokott tönkremenni. Az extrém hőmérséklet-ingadozás miatt ugyanis korrodál a lemez ólomrácsa (a motorházban télen hidegebb lehet, mint otthon a mélyhűtőben, nyáron pedig tükörtojást süthetnénk az alkatrészeken). A korrózió meggyengíti, végül elpusztítja a lemezt – mármint ha az nem PowerFrame típusú.

A PowerFrame igazából „kifordítja” az akkulemezt: nem belül van az ólomrács, és kívül a rádolgozott ólomoxid-massza, hanem egy masszív külső váz fogja szilárdan össze az egészet. Így minimumra csökken a korrózió, és az sem tud ártó hatást kifejteni, nem töredezik a lemez. Ugyanakkor optimális az elektronok áramlása, tehát erős áramot tud leadni az akkumulátor, amikor a motorindításhoz szükség van rá.

A PowerFrame gyártástechnológia olyan lemezstruktúrát alakít ki a préselés során, amely az akkumulátor egész élettartama alatt megőrzi kedvező tulajdonságait. Ráadásul környezetkímélő is a módszer, gyakorlatilag nincs hulladék, az energiafelhasználás és az üvegház-hatást okozó gázok kibocsátása pedig 20-20 százalékkal kisebb, mint a hagyományos gyártási eljárással.

A PowerFrame akkumulátorokat az elképzelhető legszigorúbb körülmények között tesztelték, többek között Alaszka sarkvidéki hidegében és a sivatagi Las Vegas taxijaiban. Mindenütt nagyszerűen megállták a helyüket. A magyarországi mérsékelt éghajlaton az átlagosnál is hosszabb ideig szolgálnak problémamentesen. A Pet-Roll Parts Kft. kizárólag ilyen akkumulátorokat árusít – ezekről csakugyan évekre megfeledkezhet az autótulajdonos!